- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Несрећа у Аустрији: Возач аутобуса пратио навигацију, па слетео са пута и преврнуо се /фото/

© Фото : Kenn KiserСаобраћајна несрећа
Саобраћајна несрећа - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Један аутобус са 32 путника се током ноћи сурвао низ нагиб у близини места Бад Митерндорф у покрајини Штајерској, а у несрећи су 24 особе повређене. Четири особе су теже, а 20 је лакше повређено, саопштила је полиција.
Аутобус је превозио путнике на језеро Грундлзе, када је слетео са пута. Непосредно поред језера аутобус се зауставио, а сви путници успели су да изађу из аутобуса.
Аустријски медији, позивајући се на полицију, пишу да се су у аутобусу била 32 путника. До несреће је дошло на бизаран и необичан начин.
Возач аутобуса промашио је раскрсницу на којој је требало да скрене, а навигација му је предложила алтернативни пут.
Пратећи навигацију, возач аутобуса је возио је макадамским путем који се све више сужавао. У једном тренутку, када је требало да се мимоиђе са аутомобилом који је долазио из супротног смера, задњи точкови аутобуса су склизнули са пута и он је пао низ нагиб. Пошто се преврнуо више пута, зауставио се на точковима, на мање од два метра од језера.
Две тешко повређене особе пребачене су у оближње болнице хеликоптером, две колима хитне помоћи, а осталих 20 лакше повређених превезено је у оближње клинике.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала