- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Вашингтон има задатак да распарча Русију и да је баци на колена

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и САД
Заставе Русије и САД - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Вашингтон је поставио задатак са распарча Русију, да је лиши нуклеарног оружја и места у Савету безбедности Уједињених нација, изјавио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.

„Сада је Вашингтон поставио задатак да сруши Русију, да је баци на колена, а најбоља опција је да је распарча, стварајући на руској територији неколико феудалних кнежевина и, наравно, да је лиши нуклеарног оружја и легитимног места као сталне чланице у СБ УН“, рекао је Антонов на конференцији „Поводом 60. годишњице Кубанске кризе“.

Како оцењује, данас је тешко предвидети колико је далеко Вашингтон спреман да иде у погоршавању односа са Москвом.
„Постоји снажан притисак САД дуж целог периметра руских граница, где је Украјина постала полигон за испитивање најнепријатељскијих шема“, казао је дипломата.
По речима Антонова, „желео би да верује да, упркос свим потешкоћама, Москва и Вашингтон данас нису дошли до тога да се сурвају у понор нуклеарног сукоба“.
„Сваким даном се све више гаси и оно мало што још светли у контактима између две земље. Желео бих да верујем да, упркос свим потешкоћама, нисмо са Американцима дошли до опасног прага да се сурвамо у амбис нуклеарног сукоба“, додао је руски амбасадор.
Он је подсетио да је Русија посвећена формулацији да у нуклеарном рату не може бити победника и да такав рат никада не би требало да буде покренут.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Специјална операција у Украјини
Русија: Конфронтација са САД и НАТО није у интересима Москве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала