- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запорожје: Зеленски лично наредио да се организују терористички напади и спрече референдуми

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРеферендуми о присаједињењу ЛНР и ДНР Русији
Референдуми о присаједињењу ЛНР и ДНР Русији - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски лично је поставио задатак да се организују терористички напади на ослобођеним територијама како би спречио одржавање референдума, саопштио је члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

„Особе као што су Зеленски, (Алексеј) Данилов и други саучесници банде наркомана и нациста лично су поставили задатак на нивоу Савета националне безбедности и одбране Украјине да се организују терористички напади управо у данима одржавања референдума како би га спречили и како би показали да је угушен у крви. Сигуран сам да им ништа неће успети“, рекао је Рогов за „Радио Русија“.

У Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области, данас су почели референдуми о уједињењу с Русијом.
Житељи региона моћи ће да гласају пет дана. Током прва четири дана референдума гласање ће се обављати у стамбеним насељима и на основу пријава за гласање од куће, док ће последњег дана житељи четири области гласати на изборним јединицама. За људе који су принудно избегли из четири региона отворене су изборне јединице у појединим областима Русије.
До понедељка ће гласање у целој области бити на адресама становања, а у уторак ће се отворити 394 гласачких места за све који желе да гласају.
Референдуми у ДНР и ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Специјална операција у Украјини
Огроман одзив грађана у Донбасу, у Херсонској области излазност преко 15 одсто
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала