- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ноћ у којој је свет славио Федерера, а он јецао /видео/

© AP Photo / Kin CheungРоџер Федерер
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
Пратите нас
Почело је 1998. године и трајало је до 2022. када је Роџер Федерер одлучио да је време да се стави тачка на једну од најлепших спортских прича. Швајцарац је каријеру завршио поразом у дублу са Рафаелом Надалом против Џека Сока и Френсиса Тијафоа на Лејвер купу, а иако ривали у том тренутку тимови Европе и Света заједно су изашли и подигли Роџера.
Роџер Федерер у претходне 24 године подигао је тенис на виши ниво, инспирисао на милионе људи и хиљаде играча и тако завредео поштовање колега који никада себи не би допустили да изусте ружну реч против славног тенисера.
Када је одигран последњи поен у дублу са Надалом против Сока и Тијафоа, Федерер је позвао све тенисера да му се придруже на терену.
Први је изашао Новак Ђоковић, а за њим цео тим Европе али и тим Света. Ривали су почели заједно да славе Федерера, подигли га и бацали увис.
Федерер је тешко проналазио речи којима би се опростио од тениса, али је нагласио да је срећан што је последњи меч одиграо управо на Лејвер купу заједно са Надалом.
„Нисам тужан, играо сам са Рафом последњи меч, заиста сам уживао у свему овоме. Играти са Рафом у истом тиму, све легенде које су овде, Лејвер, Едберг, Борг, ови момци у тиму. Хвала вам свима. Фантастично је заиста што су они овде. Нисам хтео да се осећам сам. Опроштај од тим, нема овога много у сингловима, имао сам свој тим око себе и они су ми много помогли. Енди, Новак, Стефанос, Рафа, Каспер, ма сви они који су ту. Било ми је право задовољство. Осећам се као да је ово прослава каријере и много ми је драго због тога, хвала вам “, рекао је Федерер.
Почео је као дечак који је сакупљао лоптице и на почетку није веровао да ће постати икона спорта.
„Никада није било планирано да идем тим путем. Био сам срећан што играм тенис, што сам ту са пријатељима. Дошао сам довде, било је ово перфектно путовање. Све бих опет исто учинио. Било је забавно, сјајно, захвалан сам свима. Много људи ме је подржавало кроз каријеру, то што је оволико навијача овде, значи ми баш много“, у сузама се опростио Федерер.
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
СПОРТ
Федерер извео магију за крај каријере /видео/
Новак Ђоковић и Федерер - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
СПОРТ
Новак са Надалом грцао у сузама због Федерера /видео/
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
СПОРТ
Федерер одиграо последњи тениски плес!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала