- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија победила после 310 дана!

© Sputnik / Alexey FilippovРуска застава на стадиону "Лужники" у Москви
Руска застава на стадиону Лужники у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Русије одиграла је пријатељски меч са Киргистаном у којем је славила резултатом 2:1 (1:1). Био је то први меч „Зборнаја команде“ која је под суспензијом УЕФА после чак 310 дана, а изабраници селектора Валерија Карпина славили су касним голом Уткина у 89. минуту.
Претходно је Соболев изједначио из пенала у 30. минуту, након што је Киргистан повео преко Шукурова у 24.
Руска фудбалска репрезентација коначно је истрчала на травнати терен и тамо је после дужег времена осетила сласт победе, а све због тога што су Европска и Међународна кућа фудбала (УЕФА И ФИФА) избацили „Зборнаја команду“ прво из баража за Мундијал у Катару, затим из Лиге нација, а на крају и из квалификација за Европско првенство 2024. године које ће бити одржано у Немачкој.
Извео је Валери Карпин респектабилан састав против Киргистана, са Сафоновом међу стативама, док су последњу линију чинили Осипинеко, Глебов и Бородин.
Четворка у вези испред њих били су Каравајев, Коваленко, Фомин и Круговој, док је ударни трио играо у тандему Соболев, Бакаев и Езов.
Руси су први капитулирали, шокирао их је Алимардон Шукуров који је у 24. минуту успео да пронађе пут до мреже.
Ипак, није се дуго чекало на изједначење Русије која је преко Александера Соболева изједначила са беле тачке у 30. минуту.
Поменутим резултатом отишло се на 15-минутни одмор, да би у наставку мреже мировале све до 89. минута, када је резервиста Данил Уткин погодио за тријумф „Зборнаја команде“ над Киргистаном.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала