- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички медији: Запад неће употребити нуклеарно оружје против Русије

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаРакетна проба новог руског ПРО система на полигону Сари Шаган у Казахстану
Ракетна проба новог руског ПРО система на полигону Сари Шаган у Казахстану - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Западне земље праве планове у случају да Русија употреби нуклеарно оружје у Украјини, а њихов одговор може бити употреба конвенционалног оружја,а не нуклеарног, пише "Фајненшел тајмс", позивајући се на пет западних званичника који су желели да остану анонимни због осетљивости теме.
Два извора су изјавила за лист да је мало вероватно да ће нуклеарни удар на Украјину изазвати симетричан одговор Запада, али су уверили да ће изазвати одговор конвенционалним оружјем, како би се „казнила Русија“. Како је приметио један од саговорника агенције, Запад по том питању „има доста црвених линија“ које, можда, не пролазе туда где мисли руководство Русије. Лист не даје детаље о црвеним линијама западних земаља.
Три од пет извора листа су такође рекли да су земље НАТО-а приватно пренеле свој став Москви, описујући размере одговора у случају да Русија употреби нуклеарно оружје. Такође су приметили да претњу одмаздом сматрају најбољим одвраћањем од овог сценарија.
„Пренели смо сличну поруку приватно, посебно детаљно о утицају који ће то имати у погледу позиције Русије као одметничке државе и нашег одговора“, рекао је неименовани амерички саговорник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала