- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка упозорила Русију на последице употребе нуклеарног оружја

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteПоглед на амерички Капитол у Вашингтону
Поглед на амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Власти САД „на веома високом нивоу“ поручиле су Москви да ће последице употребе нуклеарног оружја од стране Руске Федерације имати катастрофалне последице, Вашингтон ће дати одлучан одговор, изјавио је у интервјуу за телевизију Си-Би-Ес помоћник председника Сједињених Држава за националну безбедност Џејк Саливен.

„Ми то схватамо озбиљно, није први пут да (руски председник Владимир) Путин износи нуклеарне претње током овог сукоба… То нас неће одвратити од пружања војне помоћи Украјини. Ми смо у директној комуникацији са руском страном на веома високим нивоима саопштили да ће за Русију бити катастрофалне последице ако употреби нуклеарно оружје у Украјини“, рекао је Саливен.

„Ми чувамо тајност тих разговора, али они схватају са чиме ће се суочити ако наставе овим мрачним путем“, додао је Бајденов помоћник.
„Такође смо јавно ставили до знања да ће Сједињене Државе снажно одговорити ако Русија употреби нуклеарно оружје и да ћемо наставити да подржавамо Украјину у њеним напорима да заштити своју земљу и демократију“, додао је Саливен.
Владимир Путин је недавно у обраћању нацији изјавио да ће Русија „у случају било какве претње територијалној целовитости, безусловно искористити сва средства којима располаже. То није блеф." Међутим, није помињао никакво нуклеарно оружје.
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је „непристојним“ неправилно цитирање Путиновог говора о „нуклеарној претњи“.
Црвени телефон  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
РУСИЈА
"Врућа линија" између Москве и Вашингтона је отворена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала