Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стаматовић украјинској амбасади: Не ваљам се у блату са нацистичким пропагандистима

© Фото : Милан Стаматовић Милан Стаматовић , председник општине Чајетина
 Милан Стаматовић , председник општине Чајетина - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Председник Здраве Србије Милан Стаматовић реаговао је на саопштење украјинске амбасаде у Београду у коме га оптужују да је „руски плаћеник који се представља као српски политичар“ поручивши да не би да се ваља у блату са „нацистичким пропагандистима у украјинском дипломатском оделу“ који му „бестидно подмећу монструозне оптужбе“.
Председник Здраве Србије Милан Стаматовић одговорио је амбасади Украјине у Београду на саопштење у ком га оптужују да је руски плаћеник који се представља као српски политичар.

Денунцирање свих који нису по вољи антируске комплексашке камариле

„Као што самозвани бранилац европских и НАТО вредности од наводног 'малигног руског утицаја', председник Украјине Владимир Зеленски, покушава да командује спољном, али и унутрашњом политиком водећих земаља Европске уније и западног света, тако се, злоупотребљавајући дипломатско гостопримство наше државе, Амбасада Републике Украјине бави денунцирањем, јавним обележавањем и прављењем спискова оних грађана Србије који јавно изражавају свој став који није по вољи антируске комплексашке камариле у Кијеву, изјавио је председник Здраве Србије Милан Стаматовић, поводом оптужбе украјинске амбасаде у Београду да је „руски плаћеник који се лажно представља као српски политичар, а ради на подривању територијалног интегритета и суверенитета Србије“.

„Милан Стаматовић не само да покушава да поквари билатералне односе између Украјине и Србије, већ активно ради на подривању територијалног интегритета и суверенитета Србије“, саопштила је украјинска амбасада.
У саопштењу се наводи да је Стаматовић посетио Москву „да подржи руску агресију против Украјине“.
„Подржао је убиства стотина деце и хиљада одраслих, држављана Украјине свих националности, Украјинаца, Руса, Белоруса, Грка и многих других, а које је извршила Путинова хорда“, наводи се.

Не ваљам се у блату са нацистичким пропагандистима у дипломатском оделу

Амбасада наглашава да „по налогу росијског фашистичког режима“ Милан Стаматовић не само да покушава да поквари билатералне односе између Украјине и Србије, већ активно ради на подривању територијалног интегритета и суверенитета Србије.
„Сигурни смо да ће руководство Србије и надлежни органи обезбедити одговарајућу, укључујући и јавну, процену субверзивне активности московског плаћеника, који се представља као српски политичар“, стоји у данашњем саопштењу.
„Не бих да се ваљам у блату са овим нацистичким пропагандистима у украјинском дипломатском оделу који ми бестидно подмећу монструозне оптужбе да сам, наводно, 'подржао убиства стотина деце и хиљада одраслих, држављана Украјине свих националности, Украјинаца, Руса, Белоруса, Грка и многих других, а које је извршила Путинова хорда'. Уместо тога, ја нашој браћи Украјинцима, Русима и свим осталим грађанима бивше совјетске републике Украјине желим искрено да рат што пре стане, а Амбасади Украјине предлажем да се запитају какав сам ја то 'плаћеник росијског фашистичког режима', ако су ме представници наше, српске власти, пре само пет година, оптуживали да сам, управо, 'украјински шпијун'“, рекао је Стаматовић, наглашавајући да остаје при подршци грађанима Доњецке, Луганске, Херсонске и Запорошке области да, након распада СССР-а, имају право да на референдуму одлуче у којој држави желе да живе.
Председник Здраве Србије је подржао захтев Амбасаде Украјине руководству и надлежним органима Србије да „обезбеде одговарајућу јавну процену субверзивне активности“ Милана Стаматовића.
Седиште Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
СРБИЈА
Србија одбацила санкције Русији на најважнијој светској адреси – шта сад може Запад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала