Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Територијални интегритет Србије нападају 22 чланице ЕУ

© AP Photo / Darko VojinovicЗаставе ЕУ и Србије
Заставе ЕУ и Србије - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин одговорио известиоцу ЕП за Србију Владимиру Билчику, рекавши да територијални интегритет Србије нападају 22 чланице ЕУ, што је, како је навео, велики ударац европском путу Србије.
Србија је кандидат за чланство у Европску унију, територијални интегритет Србије нападају 22 земље чланице Европске уније, признајући лажну државу Косово. Да се разумемо, то је велики ударац европском путу Србије. А, посебно да буде јасно, Србија пријатеље бира, а непријатељи се сами јаве", изјавио је министар унутрашњих послова.
Вулин је то рекао коментаришући наводе известиоца Европског парламента за Србију Владимира Билчика да је вест о планираним консултацијама између Србије и Русије велики ударац за процес придруживања Западног Балкана и да Русија напада ширење ЕУ.
Известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик оценио је, поводом потписивања Плана консултација министарстава спољних послова Србије и Русије, да као велики присталица корака ка европској Србији сматра да је вест о планираним консултацијама између Србије и Русије велики ударац за процес придруживања Западног Балкана.
"Као велики присталица корака ка европској Србији сматрам да је вест о планираним консултацијама између Србије и Русије велики ударац за процес придруживања Западног Балкана. Да будемо јасни: Русија се мобилише да нападне Украјину, земљу кандидата за ЕУ, Русија напада проширење ЕУ!", написао је Билчик на Твитеру.
Истовремено, известилац ЕП за тзв. Косово Виола фон Крамон оценила је на Твитеру потписивање тог документа као "скандал", додајући да "улазак у ЕУ не иде преко Москве".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала