- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Филип Петрушев за Спутњик: Сезона у Ефесу била је дебакл

Пратите нас
Српски кошаркаш Филип Петрушев каријеру ће наставити у Црвеној звезди где ће тражити повратак на прави пут после неуспешне епизоде у Анадолу Ефесу. Петрушев је у разговору за Спутњик назива и – дебаклом.
Сада ће пробати да се наметне у црвено-белом саставу који са клупе предводи Владимир Јовановић.
„На мени је да оправдам поверење и да се изборим за што бољу улогу и да помогнем тиму што је више могуће. Добра шанса за мене, посебно после дебакла од прошле сезоне“, искрено каже Петрушев за Спутњик.
Надао се Петрушев да ће отићи на Европско првенство са репрезентацијом, али... Није ушао на коначни списак селектора Светислава Пешића.
„С обзиром на крајњи исход, да нисам отишао на то првенство, могао сам на други начин да проведем лето. То би ми значило да се спремим за ову сезону. Овако сам изгубио више од месец дана. Али, то је репрезентација“, рекао је Петрушев.
© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев
Кошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Кошаркаш Црвене звезде Филип Петрушев
Сада следе нови изазови. Црвена звезда је оформила нови тим у ком ће Петрушев пробати да нађе своју праву улогу какву је имао у Меги.
„Све је ново, то је главни утисак. Треба времена да се уиграмо, покушавамо да то урадимо што је брже могуће. Ниједну припремну утакмицу нисмо одиграли комплетни, чак ћемо се уигравати и кроз прве утакмице. Видећемо колико ће нам бити потребно времена. Сви су супер, имају жељу за рад и напредак. Стручни штаб је феноменалан“, констатује Петрушев.
Петрушев је био МВП АБА лиге, тако да се сада нада да ће поновити тај ниво игара и у црвено-белом дресу.
„АБА лигу познајем добром, али волео бих да се афирмишем и у Евролиги. На неким утакмицама сам прошле сезоне показао да могу, а на мени је да ове сезоне изгледа све константно. Да се физички вратим јер нисам доста дуго играо утакмице, до припремног периода са Звездом“, закључио је Петрушев.
Приличан изазов је пред њим...
Џон Холанд КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Звездин Порториканац рођен у Њујорку: „Русија је најхладнија земља са најтоплијим људима“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала