- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вазура у „Миљановом корнеру“: ФK Партизан мора себе да заштити /видео/

© Sputnik . Спутњик СрбијаМилош Вазура, Партизан
Милош Вазура, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Генерални директор црно-белих Милош Вазура говорио је о изборима у спортском друштву и открио шта значи одлука о „условном иступању“ ФK Партизан из ЈСД Партизан.
Он је гостујући у емисији „Миљанов корнер“ на Спутњику потврдио поруку Скупштине да Фудбалски клуб Партизан условно напушта ЈСД.
„Да појаснимо, стварно се десило - није питање да ли ће се то десити, већ се десило. Одржана је редовна скупштина ФK Партизан, усвојени су извештаји и једна од тачака била је Извештај председника клуба о ситуацији у спортском друштву Партизан. Он је уједно председник фудбалског клуба и даље једини легитимни и легални председник. У саопштењу јасно пише да је Скупштина ФK Партизан као највиши орган клуба донела одлуку да ФK Партизан условно иступа из чланства ЈСД Партизан и да одлука ступа на снагу превентивно", рекао је Вазура.
© Tanjug / DIMITRIJE GOLL Милорад Вучелић и Милош Вазура
Милорад Вучелић и Милош Вазура - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Потом је у програму прочитао тај комплетан пасус саопштења Фудбалског клуба Партизан од четвртка, како би објаснио шта то значи „условно иступа“?
„Јасно пише... Фудбалски клуб мора себе да заштити. На заказану скупштину спортског друштва сам донео папире, када је господин Остоја Мијаиловић хтео да узме овлашћење Стрељачког клуба Партизан, али ја му нисам дао и донео сам то овлашћење са собом овде. Сва овлашћења свих клубова су ту и присуствовали су Скупштини заказаној у просторијама ФK Партизан. Јасан је позив где се одржава, она не може да се одржава у кафићу, у другом клубу и да може да је води само актуелни председник, који је отвара и затвара“, рекао је Вазура.
Генерални директор црно-белих је потом прокоментарисао и дешавања на дан Скупштине ЈСД после које је председник KK Партизан Остоја Мијаиловић уписан у Агенцијиу за привредне регистре као заступник спортског друштва и навео је да стрељачки, гимнастички, шаховски клуб нису имали легитимно овлашћене представнике.
© Фото : КК ПартизанОстоја Мијаиловић
Остоја Мијаиловић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Остоја Мијаиловић
„Ја ове људе не познајем, то су адвокати који немају везе са клубовима. Моје питање људима из клубова је - зашто они нису дошли? У чему је проблем? Јер знамо да су вршени страховити притисци“.
Вазура се осврнуо и на поднете кривичне пријаве.
„Шта је збунило јавност? Што смо ми поднели кривичне пријаве - то је тај упис у АПР. Записник са скупштине је ту. Ви сте присуствовали, изашли и завршена је седница. Ако сте присуствовали, дали своје потписе, оставили овлашћења, нису имали по два овлашћења, већ по једно. Тражили су да им вратимо, али служба спортског друштва није вратила... Ми смо обавестили АПР да не смеју да прихвате никакве промене, али је за 17 минута неко успео да се упише у АПР, и поред упозорења спортског друштва и са образложењем да не улазе у то да ли су документи веродостојни. Све смо написали у кривичној пријави, нешто од тога је рекао и председник Милорад Вучелић“.
© Фото : ФК ПартизанМилош Вазура
Милош Вазура - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Милош Вазура
Вазура је најавио да је ФК Партизан довољно јак да истраје у борби и за клуб и за стадион.
„Немојте да мислите да ће фудбалски клуб дозволити ишта од тога, фудбалски клуб је довољно јак да не дозволи ништа од тога. Нико неће моћи да било шта приватно руководи стадионом“, рекао је Вазура и подсетио да је ФK Партизан једини улагао у стадион у Хумској у последње три деценије.
Упитан да ли Остоја Мијаиловић као заступник клуба уписан у АПР-у може да распусти Скупштину ФК Партизан, Вазура је рекао да не може.
„Због свих спекулација у медијима, а видим да је и сам господин Мијаиловић рекао да може да смени сваку управу спортског друштва, поручујем да наравно да не може. Неко мора да грубо крши тај статут, да се не организује скупштина да би то урадио. Ми смо хтели да заштитимо наш спортски сектор и изашли смо са овим, да се не би у медијима више спекулисало Доћи ће овај, доћи ће онај, не знам ко... Дакле, мере морају да буду кршене, да клуб буде у блокади и да то траје дужи период. Не може да се распусти Скупштина ФK Партизан, већ може да се уведе привремена мера на овлашћено лице, која престаје сазивањем нове Скупштине. Да бисмо то избегли, сазвали смо редовну скупштину и 36 делегата је гласало...“.
© Sputnik . Спутњик СрбијаМилош Вазура, Партизан
Милош Вазура, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Милош Вазура, Партизан
Вазура је нагласио да није у току борба за ФК Партизан.
„Ово није борба за Фудбалски клуб Партизан, он је стабилан и у јануару 2022. је имао изборну Скупштину и њен мандат траје до јануара 2027. Била је то ванредна, сада је била редовна Скупштина... Има занимљива ствар, а мислим да ће бити још занимљивије, како су се уписали у АПР и на који начин су се уписали, да су сва документа који су поднели и исправе лажни и следеће недеље ће људима и јавности бити јасно како су се уписали, оставимо то за понедељак и уторак, да не излазимо без доказа, али биће организована конференција за новинаре почетком недеље и нећемо да ћутимо по овој теми“, додао је Вазура.
Генерални директор црно-белих је у „Миљановом корнеру“ најавио и нова улагања у стадион, јер ће ускоро бити постављени нови рефлектори.
„Спомињу се рефлектори, знам и разлог, ФK Партизан је ушао у куповину нових рефлектора и у наредним данима ћемо купити нове рефлекторе, морамо то због будућих такмичења у Европи. То је огромна инвестиција од око 750.000 евра, обратили смо се Савезу за помоћ, добићемо као и сви клубови, али већину средстава издвојиће ФK Партизан“.
© Фото : ФК ПартизанСтадион ФК Партизан
Стадион ФК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Планира се и улагање у стадион.
„Видим да се синоћ у медијима доста тога узбуркало, добио сам безброј порука, позива, шта и како даље, питања око стадиона... ФK Партизан последњих 30 година, а ја сам осам година генерални директор фудбалског клуба, потпуно финансира све обавезе спортског друштва - од плата запослених, до свих комуналија које су огромне и нису мале, а на том стадиону бораве сви клубови. Власник стадиона су сви клубови, али да напоменем да је ФK Партизан ангажовао проценитељску кућу која ће да процени улагања фудбалског клуба у последњих 30 година у стадион. Фудбалски клуб Партизан је све плаћао“, закључио је Вазура.
Емисија „Спутњик спорт – Миљанов корнер бави се причама о спорту – са терена, ван терена и око њега.
Милош Вазура - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2022
Подкаст
Вазура: Следеће недеље ћемо сазнати зашто је директор АПР-а морао да напусти земљу | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала