- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крстајићеви Бугари руше све редом /видео/

© Фото : ФК Партизан Младен Крстајић и Александар Станојевић
Младен Крстајић и Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Да су се у Фудбалском савезу Бугарске раније досетили да ангажују Младена Крстајића вероватно да би резултат ове селекције у Лиги нација био бољи од утешног другог места у лиги Ц.
Али, важно је да је српски стручњак покренуо комшије са мртве тачке и другом везаном победом на клупи Бугарске најавио боље дане за тамошњи репрезентативни фудбал.
Његова селекција је у занимљивом дербију славила усред Скопља против Македоније са 1:0 и после друге везане победе у три дана стигла до другог места у Лиги нација иза неприкосновене Грузије.
Нису Бугари били распуцани као против Гибралтара (5:1), али је сјајна контра из 50. минута и егзекуција Кирила Десподова, несташног момка коме је Крстајић поверио капитенску траку, била довољна за вредан тријумф.
Гостима је посао био олакшан од самог старта утакмице када је искључен домаћи бек Тодороски, а Македонци су најбољу шансу да дођу до ремија пропустили у 80. минуту када је Алиоски шутирао тик поред стативе.
Велика нервоза је обележила дуел ових селекција па су се у самом финишу играчи обе селекције сукобили на терену.
Standings provided by SofaScore
Што се тиче осталих мечева у Лиги нација, после Хрватске и Холандије, Италија је трећа репрезентација која је изборила пласман на Ф4 који се одржава следећег лета.
Азури су у чудном мечу у Будимпешти казнили невероватне промашаје домаћина (Донарума све одбранио) и головима Распадорија у 27. и Димарка у 52. стигли до тријумфа од 2:0 и првог места у групи.
У истој групи Енглеска и Немачка су ремизирале у сјајном дуелу на Вемблију - 3:3 (0:0).
Standings provided by SofaScore
Поред Македонаца, ни остале селекције из некадашње СФРЈ нису се прославиле ове вечери у Лиги нација. Босанци су прегажени у Румунији са 4:1, док је Финска као гост рутински победила Црну Гору са 2:0.
Србија - Норвешка, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Фотографија с амбасадором разрешила дилему око Митровића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала