- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Стејт департмент: Сноудену треба да се суди у Америци

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Бивши сарадник ЦИА Едвард Сноуден би требало да се врати у Сједињене Америчке Државе и да му се суди, изјавио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.

„Наша позиција се није променила, господин Сноуден би требало да се врати у САД, да му се суди, као било ком другом грађанину Сједињених Америчких Држава“, рекао је Прајс на брифингу.

Према речима представника Стејт департмента, Вашингтон и даље сматра да је Сноуден амерички грађанин, иако је он јавно изјављивао да се њега одриче. Прајс је претпоставио, да с обзиром на то да је Сноуден добио руско држављанство, онда га могу и мобилисати како би учествовао у специјалној војној операцији у Украјини. Међутим, Анатолиј Кучерена, адвокат Сноудена, је оповргао ту информацију.
Руски председник Владимир Путин је данас дао држављанство Едварду Сноудену.
​Подсетимо, Едвард Сноуден, бивши радник ЦИА, сарадник НСА и узбуњивач, добио је 2013. године азил у Русији након што је разоткрио тајне америчког програма масовног прислушкивања.
Сноуден је 2019. године изјавио да би се вратио у САД уколико би му се гарантовало фер суђење. Он је, иначе, у Америци оптужен за издају и шпијунажу.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
РУСИЈА
Путин дао држављанство Сноудену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала