- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Референдуми после којих ништа неће бити исто | Свет са Спутњиком

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаРеферендум у ДНР о уједињењу с Русијом
Референдум у ДНР о уједињењу с Русијом - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
Пратите нас
Референдуми у Донбасу и Запорошкој и Херсонској области о уласку у састав Русије подигли су улог у конфронтацији Русије с Кијевом и Западом и повећали тензије до тачке пуцања.
Иако је одавно јасно да становници тих територија не желе да остану део Украјине јер их је година дискриминисала, референдуми су дигли силну прашину и изазвали хистерију на Западу, али и покренули нови талас претњи Русији.
Амерички председник Џо Бајден као одговор на референдуме помиње „брзе и тешке“ економске санкције против Русије, као да су силни пакети претходних били спори и лаки. Лидери Г7 се дотле згражавају како референдуми крше Повељу УН и међународно права, као да они сами нису и једно и друго прекршили небројено пута. Кијев у међувремену покушава да интензивирањем напада осујети гласање, не схватајући да тиме само повећава број оних који стреме ка уједињењу с Русијом.
Зашто су референдуми у четири области Украјине прекретница после које ништа неће бити исто? Каква може бити реакција Запада и докле је у томе спреман да иде? Како то да „цивилизованом свету“ сметају референдуми, а не смета им што украјинска војска гранатира цивиле оружјем које је добила са Запада? Зашто у западним медијима последњих недеља учестало призивају „распад Русије“? Да ли расте опасност од непосредног сукоба Русије и НАТО-а?
Одговоре на ова питања потражићемо у емисији „Свет са Спутњиком“ чији су гости новинар Ђуро Билбија, главни уредник информативног портала „Факти“ и аналитичар Бранко Павловић.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Сада у новом термину – сваког понедељка.
Референдуми после којих ништа неће бити исто | Свет са Спутњиком
 - Sputnik Србија
▶️ Ауторске емисије, ексклузивне интервјуе и анализе горућих питања у продукцији Спутњика пратите у рубрици „Подкаст“
12 Мај, 19:00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала