- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Иновације и будућност: Нови послови Србије и Египта

CC0 / Pixabay / Високе технологије
Високе технологије - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Србија и Египат имају капацитете, да поред већ започетих заједничких пројеката, развијају и нове и то у сектору иновативног здравства и путне инфраструктуре, истакнуто је данас на састанку Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије (ПКС) и привредне делегације Египта.
Ови пројекти као што су мобилне болнице, најсавременија саобраћајна сигнализација и путна заштитна опрема ускоро ће бити представљени и пословној заједници Египта.
Како је истакнуто, готове мобилне болнице са комплетном инфраструктуром представљају иновацију и будућност у сектору здравства и унапређење квалитета здравствених услуга, а ефикасно могу да одговоре на савремене изазове са којима се свет суочава.
Египатским привредницима је представљен пројекат „Ворлд Вајд Хоспиталс“ (World Wide Hospitals) који обухвата мобилне болнице, а прва болница већ је у изградњи у Панчеву. За овакве болнице већ су заинтересоване Холандија, неке земље Медитерана и Индонезија, а египатски привредници оцењују да иновације овога типа представљају врхунски технолошки напредак и унапређење квалитета здравства.
Српске компаније такође могу да понуде квалитетна и применљива решења у области саобраћаја као што су иновативна саобраћајна сигнализација, заштитна опрема, као и други пројекти у области опремања путева.

О све интензивнијим економским односима Србије и Египта говори и сарадња две српске компаније „Еликсир групе“ и „Сигме“ са египатским партнерима. „Еликсир група“ договорила је сарадњу са водећом египатском компанијом за експлоатацију и истраживање руде фосфата „Misr Phosphate Company“ (МПЦО), која подразумева заједничке активности почев од експлоатације нових рудних поља у области Црвеног мора, преко размене знања и технологија до изградње заједничке фабрике у Египту.

Компанија „Сигма“ из Црвенке потписала је два меморандума о разумевању са компанијама „Technical Chemical Laboratories“ и „Rampex“ из Каира са којима ће у Египту основати заједничко предузеће за производњу еколошких дезинфекционих средстава.
„Сигма“ ће из Србије извозити њену технологију а заједничким улагањем са две египатске компаније, које запошљавају 14.000 људи у тамошњој хемијској индустрији, српски производи за дезинфекцију биће присутни на тржишту целог афричког континента, саопштила је Привредна комора Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала