- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: После референдума ситуација ће се кардинално променити

© Sputnik / Алексей ЛебедевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће се ситуација по питању осигуравања безбедности ДНР, ЛНР и ослобођених територија Украјине после одржаних референдума о уједињењу с Русијом кардинално променити с правне тачке гледишта.

„То ће зависити од украјинске стране. На кардиналан начин ће се променити ситуација с правног аспекта, са аспекта међународног права са свим последицама када је реч о осигуравању безбедности на тим територијама“, рекао је Песков на питање да ли ће се ситуација након референдума побољшати.

Такође, Песков је навео да су руске власти спремне за имплементацију резултата референдума у ДНР, ЛНР и на ослобођеним територијама.
Подсетимо, референдум о уједињењу с Русијом почео је 22. септембра а завршава се данас.

Русија спремна за преговоре с Кијевом, али ..

Русија је и даље спремна за преговоре са Украјином, али паралелно се мења ситуација и услови , рекао је Песков. Он је додао да циљеви специјалне војне операције остају исти.
„Председник Русије је рекао да је Русија, наравно, и даље спремна за преговоре. Али, како се мења ситуација, мењају се и услови, о томе смо више пута говорили“, рекао је Песков и подсетио да је током разговора Владимира Путина и турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана истакнуто да је из преговора изашла Украјина и да се због тога наставља специјална војна операција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала