- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Додик: Срби не би требало да играју за БиХ, саставиће се тим за Русију

© Фото: Скриншот/RTS Oko - Zvanični kanalМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Члан председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик гостовао је у емисији „Око“ на РТС где је говорио поново о фудбалској репрезентацији те земље. Додик је још једном потврдио да директно ургира за пријатељски меч Русија - БиХ, те да чини све што може да до тог сусрета дође.
Додик је на питање новинара хоће ли доћи до утакмице Русија – БиХ у Санкт Петербургу 19. новембра, одговорио следеће:
„Фудбалски савез БиХ, колико ја знам, донео је ту одлуку. Мени је то важно због Русије. Ја нећу ни тада навијати за Босну и Херцеговину, али ми је драго да се одигра једна таква утакмица”, истакао је Додик и наставио:
„Верујем да ће се утакмица одиграти. У овом трентку делује да хоће. Видећемо, има још времена до тога. Али мислим да ови људи нису спремни да се повуку. Могуће да дође до бојкота играча, репрезентативаца, али је могуће да се направи састав који је могућ, па да се одигра та утакмица”, рекао је члан председништва БиХ.
Новинар емисије „Око“ затим је поставио Додику додатно питање уз констатацију да је предстојећа утакмица с Русијом „јединствена прилика да Срби почну да играју за селекцију БиХ.“
„Срби и не би требало да играју за Босну и Херцеговину. Али у овом случају, имајући у виду контекст у којем ни једна европска репрезентација не жели или неће да игра фудбалску утакмицу са Русијом, а која је неоправдано избачена из свих такмичења, клупских и репрезентативних, онда ми делује коректно и фер с наше стране, бар у Републици Српској, да покушамо да се то деси“, закључио је Милорад Додик.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СПОРТ
Додик: Искрено, нисам навијач Босне и Херцеговине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала