Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина: Петковић упозораван на „језик који користи“

© Sputnik / Гавро ДешићЗнак „стоп“ на административном прелазу Јариње
Знак „стоп“ на административном прелазу Јариње - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова привремених приштинских институција саопштило је да није одобрило захтев директора Канцеларије Владе Србије за КиМ Петра Петковића за данашњи улазак на КиМ због, како су навели, ''језика који користи'' Петковић.
"Петковић је континуирано упозораван да је језик који користи у супротности са споразумом и да поновљена употреба овог језика последично доводи до одбијања захтева за улазак на територију Косова", наводи се у саопштењу.
Из приштинског министарства тврде да Петковићеви ''поновљени ставови према Косову имају веома обмањујући, пропагандистички карактер и усмерени су на распиривање мржње".
Додају и да се надају да ће ''Петковић у будућности одустати од оваквих изјава'', које, како тврде, имају за циљ рушење ''уставног поретка'' тзв. Косова.
Директор канцеларије Петковић изјавио је данас, након што му је забрањен улазак на територију КиМ девети пут за редом, да неће одустати од посета и да му Приштина неће забрањивати да помаже српском народу у покрајини.
Петковић је нагласио да Приштина која му забрањује да уђе на КиМ најдиректније гази и крши споразум о званичним посетама.
"Посету сам на време најавио и у складу са свим процедурама. Јасно је да Приштина не жели нормализацију односа када ми као главном преговарачу Београда, не дозвољавају улазак на КиМ. Јасно је да Приштина не жели наставак договора са Београдом", изјавио је Петковић за ТВ Мост.
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СРБИЈА
Петковић: Неће нам Курти забрањивати да помажемо народу на КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала