- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

САД и Албанија предложиле СБ УН резолуцију о референдумима у Донбасу

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергреј Лавров на седници Савета безбедности УН у Њујорку
Министар спољних послова Русије Сергреј Лавров на седници Савета безбедности УН у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
САД и Албанија су предложиле у Савету безбедности Уједињених Нација нацрт резолуције о референдумима у Донбасу, саопштио је албански представник Ферит Хоџа.

"Радимо на томе. Текст је прослеђен. Да видимо шта ће се десити. Надамо се да ћемо добити подршку за текст, који јасно говори да треба поштовати међународно право и неприхватљивост руских акција у Украјини", рекао је он.

Хоџа је потврдио да су САД и Албанија доставиле текст резолуције.
Стални представник Украјине при УН Сергеј Кислица прецизирао је да би гласање о резолуцији могло да буде одржано наредних дана, али није рекао када тачно.
Владимир Зеленски се путем видео-линка обратио седници СБ УН, где је позвао да се Кијеву пруже колективне гаранције безбедности.
„Украјина мора да добије јасне и правно обавезујуће гаранције колективне безбедности“, рекао је Зеленски у видео обраћању током седнице Савета безбедности.
Он је додао да је „свету потребна“ безбедносна архитектура која би била у складу са глобалном улогом Украјине и позвао на наставак војне и финансијске подршке Кијеву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала