- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу лично проверио како тече обука мобилисаних у Западном војном округу

© Sputnik / Анна Садовникова / Уђи у базу фотографијаРуска војска
Руска војска - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Шојгу проверио је како тече обука Руса, позваних из резервног састава, на војним полигонима Западног војног округа, јавља дописник Спутњика.
Шојгу је лично надгледао практичне вежбе које обухватају тактичку, медицинску и ватрену обуку. Вежбе се одржавају са појачаним интензитетом, између осталог и ноћу.
Шеф руског војног ресора скренуо је посебну пажњу команди на услове смештаја и обезбеђивање топлог оброка за мобилисанe, како у јединицама, тако и на полигонима.
Шојгу је такође саслушао извештаје заменика министра одбране, генерал-пуковника Јунус-Бека Евкурова и начелника Главне управе за борбену обуку Оружаних снага Русије, генерал-пуковника Ивана Буваљцева о курсу борбене обуке који пролазе мобилисани, као и о даљој борбеној координацији у саставу јединица.
Раније је председник Русије Владимир Путин објавио делимичну мобилизацију. Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, мобилизација је потребна за контролу контакт-линије дуге хиљаду километара и ослобођених територија у Украјини.
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2022
Специјална операција у Украјини
Браниће отаџбину и штитити народ: Кога ће Москва послати у Донбас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала