Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Трибунал у Хагу хоће поново да ми суди“: Шешељ одбио да буде саслушан у Специјалном суду

© Tanjug / JAROSLAV PAPПредседник СРС Војислав Шешељ
Председник СРС Војислав Шешељ - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Пратите нас
Председник СРС Војислав Шешељ одбио је данас да буде саслушан у Специјалном суду за ратне злочине у Београду, јер, како је рекао, његовој правној саветници Вјерици Радети нису дозволили да уђе с њим.
Шешељ је по изласку из зграде суда казао да није пристао да буде саслушан, јер су му рекли да Радета не може да уђе с њим, већ после њега, и да им је поруку пренео стражар.
"Без правног саветника Вјерице Радете нећу да будем саслушаван", рекао је Шешељ.
Он је казао да "постоји документ од нашег тужилалаштва да се дозвољава улазак Вјерици Радети и мом адвокату".
Шешељ је био позван на саслушање пошто, како је рекао, Трибинал у Хагу хоће поново да му суди и то због његових књига, пренео је Танјуг.
"Одлучио сам да све хашке документе из мојих предмета објавим, већ сам објавио око 50 књига докумената", казао је Војислав Шешељ испред Специјалног суда за ратне злочине у Београду.
Шешељ је навео да је, што се њега тиче, суђење у Хагу правоснажно завршено и да само он има право на захтев за ревизију.
Додао је да је његов мотив да пише књиге са хашким документима био да "то остане за историју", а упитан да ли је прекршио неки закон или пропис објављивањем докумената, одговорио да "постоје правилници у Хагу по којима су заштићени подаци заштићених сведока".
"То не може вечно да важи. Важи док траје суђење, а када се суђење заврши, они све те сведоке могу да ставе у камион и воде да их сакрију. Нисам угрозио никада ни једног сведока. Док је код Харадинаја 20 ликвидирано, код мене ни један ни шамар није добио ", рекао је Шешељ.
Он је додао да неће дозволити да му плене књиге.
"Спремају велики процес. Ако се ја наљутим, баш ће имати велики процес", казао је Шешељ и додао да он више "нигде не иде добровољно, а да неће ићи ни његови сарадници Вјерица Радета и Петар Јоцић".
Упитан шта очекује од евентуалног процеса, Шешељ је рекао "нову комедију".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала