- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси у једној реченици објаснио суштину фудбала

© Фото: Скриншот/ТВ Арена СпортДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Од првог дана када је сео на клупу Србије Драган Стојковић Пикси је најавио да ће његов тим играти нападачки и офанзивно, без обзира на то ко је ривал с друге стране, онако како често Србија није играла пре његовог доласка.
Победа у Норвешкој и тријумф у Б групи Лиге нација ново су достигнуће у Пиксијевом тренерском раду који је одавно освојио срца љубитеља фудбала у Србији.
У разговору са новинаром ТВ Арена Спорт после меча Пикси је на крају стигао и до суштине фудбала коју је објаснио у само једној реченици.
„Потпуно смо надиграли Норвешку, јер ако ће дуге лопте да победе технику, онда ја не знам шта је фудбал“, поентирао је Стојковић.
Српски селектор не крије да је задовољан напустио Осло.
„Било је малих проблема на старту што је нормално, али је касније дошла до изражаја наша пас игра и идеје које желимо да видимо. Донеле су нам на крају и резултат и победу", оценио је Пикси.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Пикси: Циљ је остварен, идеје дају резултате
Стојковић је поновио и да без обзира на то да ли је прва у групи или последња, Србија увек иде на победу, против сваког противника.
„Србија увек иде на победу и жели да покаже добар, атрактивни и нападачки фудбал. Направили смо лепе ствари захваљујући здравој групи играча која разуме све тактичке ствари које тражимо од њих. Невероватна солидарност на терену, али и ван терена. Видели сте после другог гола каква је то радост била. Показали су да су тим“, истакао је Пикси.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала