Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дрецун: Приштина намерно дестабилизује ситуацију

© Дејан СимићМилован Дрецун
Милован Дрецун - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Председник Скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је данас да забрана посете директора Канцеларије за КиМ Петра Пековића покрајини представља ометање слободе кретања и непоштовање договора у вези са посетама, оцењујући да је реч о још једној порвокацији Приштине.
Према његовим речима, Приштина намерно дестабилизује ситуацију, а онемогућавање Петковићеве посете Србима на КиМ представља саставни део тог процеса.
"Они ометају на све начине директора Канцеларије да комуницира са српским народом на КиМ и да им пружи сву неопходну помоћ без које наш народ не би могао да опстане", рекао је Дрецун за РТС.
То су, како каже, готово свакоднене провокације, које Приштина предузима према српском народу и према званичницима државе Србије, које се огледају од забрана посета до хапшење, преко свакодневних напада и провокативних изјава до класичних војних акција на северу покрајине.
Дрецун наводи да је Приштина преко бројних наоружаних војних формација у потпуности окружила север.
"До сада смо имали угрожавање српског народа на северу КиМ јужно од Ибра. Ту су биле базе за специјалне параполицијске јединице, али и тзв. косовске безбедносне снаге и то је била нека врста потковице", рекао је Дрецун.
Са изградњом нових база, истиче, имамо заокруживање једног војног запоседања територије.
Сматра да забрињава то што се ништа не дешава без знања земаља Квинте.
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СРБИЈА
Петковићу забрањена посета Косовској Митровици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала