- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Где је Џеки“: Бизаран Бајденов гаф због ког су се усијале друштвене мреже /видео/

© AP Photo / Evan VucciЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Нови гаф америчког председника Џозефа Бајдена изазвао је право „усијање“ на друштвеним мрежама. Бајден је у Белој кући, док је говорио, позивао и тражио чланицу конгреса која је преминула још у августу.
Бизаран гаф догодио се током конференције о глади, исхрани и здрављу која се одржавала у Белој кући. Током говора, он је, по свему судећи, заборавио да је чланица Конгреса из редова Републиканаца Џеки Валорски, која је учествовала у организацији тог догађаја, погинула у удесу пре скоро два месеца.
На снимку који се појавио на друштвеним мрежама, види се како Бајден тражи преминулу чланицу Конгреса.
„Џеки, да ли си овде? Где је Џеки? Мора да није овде“, понављао је Бајден пре него што је наставио говор.
Многе јавне личности и политичари у САД реаговали су на овај гаф.
Тако је Мет Волкин, познати саветник и стратег за кампање у Републиканској партији, назвао овај гаф „најгорим тренутком мозга у пантеону Бајденових тренутака мозга“.
Вики Харцлер, чланица Конгреса испред Републиканске партије, затражила је да се Бајден извини због „срамотне грешке“
„Истински одвратна и срамотна грешка. Џеки је била несебичан лидер и драг пријатељ. Њена породица заслужује боље од овога. Бајден и цела Бела кућа дугују извињење“, написала је она на Твитеру.
Са њом се сложио и Филип Вегман, новинар који извештава из Беле куће.
„Неприхватљива грешка тима Беле куће који није упозорио Бајдена. Очекујемо извињење породици Џеки Валорски“, навео је он.
Многи корисници друштвених мрежа питали су се како је Бајден могао да начини такву грешку, с обзиром да је на сајту Беле куће објављен његов телеграм саучешћа поводом смрти Валорски.
Доналд Трамп Млађи, син некадашњег председника Трампа Старијег, написао је како претпоставља да је „Бајден заборавио да је упутио саучешће, осим ако га заправо он није ни писао“.
Са друге стране, Артур Шварц, утицајни републикански саветник, поентирао је речима „Бајден је рекао да је Џеки Валорски требало да буде на догађају са њим данас, али је пре два месеца био шокиран у тужан због њене смрти – потпуно нормално“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала