- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Конференција МТУ: Русија представила кандидате за руководећа места, бројни билатерални састанци

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаXV юбилейный Всероссийский форум-выставка "Госзаказ"
XV юбилейный Всероссийский форум-выставка Госзаказ - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Руска делегација учествовала је на конференцији Међународне телекомуникационе уније (МТУ) у Букурешту где је у оквиру низа билатералних сусрета са представницима више од 10 држава представила кандидате Русије за руководеће позиције у унији, саопштили су за Спутњик у руском Министарству дигиталног развоја.
Заменик министра дигиталног развоја Бела Черкесова раније је изјавила да је Русија за генералног секретара МТУ кандидовала Рашида Исмаилова, а за реизбор члана регулатарног тела Николаја Варламова.
„Руска делегација учествовала је у низу билатералних сусрета са преко 10 држава, а планира да у наредним данима има састанке са представницима 20 земаља“, наводи се у саопштењу и прецизира да су одржани састанци са представницима земаља афричког, арапског и азијског региона.
Пажња је била усмерена и на низ држава Латинске Америке.
„Током поменутих састанака Черкесова је представила руске кандидате за руководеће позиције МТУ, истакла њихове предности и кључне програмске елементе. Посебно су изнети приоритети Русије у МТУ, усмерени на јачање међународне сарадње на равноправној основи и уз стриктно поштовање темељних докумената уније“, истичу у Министарству.
Како се наводи, Черкесова је рекла да МТУ, у условима дигиталне трансформације и брзог развоја информационих технологија, мора да остане водећа платформа УН за усаглашавање колективних приступа у решавању актуелних задатака.
„Ми смо задовољни јер смо са наше стране кандидовали управо Рашида Исмаилова и Николаја Варламова који имају дугогодишње и озбиљно искуство у облати информационих и комуникационих технологија“, навела је она.
Избор руских кандидата ће значити да рад МТУ иде у исправном смеру и биће у складу са актуелном агендом динамичног развоја дигиталног света, закључила је Черкесова, наводи Министарство.
Церемонија доделе награда Рунета 2016. - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
РУСИЈА
Русију је немогуће искључити са глобалног интернета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала