- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Меркелова: Путинове речи треба озбиљно схватити

© AP Photo / Markus SchreiberАнгела Меркел се обраћа посланицима у Бундестагу
Ангела Меркел се обраћа посланицима у Бундестагу - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Бивша немачка канцеларка Ангела Меркел позвала је да се озбиљно схвате речи председника Русије Владимира Путина, преноси немачки лист „Зидојче цајтунг“.
Меркелова је учествовала у отварању Фонда савезног канцелара Хелмута Кола, где је у свом говору поменула актуелну политичку ситуацију. Она је подсетила да је својевремено говорила да речи руског лидера треба схватати озбиљно и сада је поново истакла значај тога.

„Морате озбиљно да се односите према његовим речима. Озбиљно схватање његових речи, не одбацујући их као блеф, већ се озбиљно односити према њима, никако није знак слабости, већ знак политичке мудрости – која помаже да се сачува простор за маневар или, ништа мање важно, чак и да се развије нови“, истакла је Меркелова.

Путин је у свом обраћању 21. септембра изјавио да ће Русија у случају било какве претње територијалној целовитости земље, са циљем да се заштити Русија и њен народ, безусловно искористити сва средства којима располаже и да то није блеф.
О томе шта је руски председник Владимир Путин мислио кад је рекао да не блефира у ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Погледајте и цео говор Владимира Путина о употреби свих расположивих средстава у случају претње територијалном интегритету Русије, са преводом на српски:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала