- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак излази на терен после скоро три месеца – завршен је „баксузни“ део године

© AP Photo / Ariel SchalitНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Први пут после 10. јула и освајања Вимблдона Новак Ђоковић одиграће такмичарски меч у Тел Авиву. Новак излази на терен у конкуренцији дублова око 17:30 заједно са Џонатаном Ерлихом против Сандера Арендса и Барта Стивенса.
На Лејвер купу навијаче Новака Ђоковића забринула је повреда зглоба, али испоставило се да није страшна и да ће српски ас без сметњи моћи да игра у Тел Авиву после скоро три месеца.
Док чека противника за меч у синглу који игра у четвртак, Новак ће на терен у дублу са Ерлихом који игра опроштајни турнир.
Ђоковић је са Израелцем освојио једину титулу у дублу у каријеру, 2010. године у Квинсу,а 12 године касније његов пријатељ и колега завршиће каријеру.
Током првог меча Лејвер куп Новак Ђоковић је против Френсиса Тијафоа показао сјајну игру и деловао је сигурно као да и није паузирао. Ипак, већ у другом мечу против Феликса Оже Алијасима зглоб није слушао.
Као један од разлога повреде Новак је навео и тај проблем што ове сезоне није имао прилику много да игра па је самим тим одреаговало и тело.
Припремао се Новак да сезону настави у ритму после Вимблдона, али му није било дозвољено да уђе у Сједињене Америчке Државе.
Тиме је Новак остао ускраћен за два Гренд слем турнира ове године јер је претходно депортован из Аустралије.
Српски ас имао је и ту несрећу да на Вимблдону није добио поене јер је одузимање бодова био одговор АТП на одлуку британске владе да забрани учешће руским и белоруским играчима на турниру.
„Баксузна година“ није била разлог да Новак посустане и буде деморалисан, већ је мотивисано пристао да игра у Тел Авиву, Астани и Паризу како би сакупио бодове за Завршни Мастерс у Торину.
Црни облаци требало би да су иза српског аса, а колико може на терену после велике паузе показаће најпре у дублу.
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
СПОРТ
Федереров болни поздрав: „Изгубио сам све“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Ђоковић открио зашто игра у Тел Авиву: Много сам пропустио...
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
СПОРТ
Лоша вест: Крунићева покидала предње укрштене лигаменте колена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала