- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија позвала земље Г20 да не политизују туризам

© Фото : STAS_Zalesov/РостуризамДиректорка Ростуризма Зарина Догузова на састанку министара туризма Г20 у Индонезији
Директорка Ростуризма Зарина Догузова на састанку министара туризма Г20 у Индонезији - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Директорка Ростуризма (Федерална агенција за туризам Русије) Зарина Догузова позвала је своје колеге да се супротставе стварању вештачких баријера за туристе и деполитизује индустрија на нивоу међународне сарадње, наводи се у саопштењу агенције.
У свом говору на пленарној седници министара туризма земаља Г20 у Индонезији, Догузова је у име Русије позвала земље Г20 на отворени дијалог о кључним питањима развоја међународног туризма у погледу визних формалности, као и доступности саобраћајних и финансијских услуга за туристе. Она је истовремено истакла кључну улогу туризма за раст привреда свих земаља Г20, као и за очување стотина милиона радних места.
Представница Ростуризма је такође напоменула да низ земаља данас користи туризам као инструмент притиска, отежавајући туристима улазак из политичких разлога.
Као одговор на то, Русија ће полазити од принципа сврсисходности у туризму и неће одговарати реципрочно. Туризам мора да остане ван политике. Стога је директорка Ростуризма позвала лидере туризма земаља Г20 да делују заједно против стварања вештачких баријера за туристе и деполитизују грану индустрије на нивоу међународне сарадње. Туризам би дугорочно требало да остане један од кључних елемената економских и хуманитарних веза између земаља Г20, наводи се у саопштењу.
Она је страним колегама саопштила да Русија ради на покретању механизма електронских виза следеће године за грађане 52 земље. Такође је навела да је политизација питања плаћања туристичких услуга у супротности са здравим разумом, јер би туриста требало да има могућност да плати услуге. Упркос томе, Русија ће наставити да доследно промовише свој систем плаћања „МИР“, додаје се у саопштењу.
Састанак министара туризма земаља Г20 у Индонезији одржан је уочи састанка шефова држава Г20 у новембру ове године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала