- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај за Ђоковићевог пријатеља: „Ноле, многи не знају какав си човек!“

© AFP 2023 / IAN KINGTONНовак Ђоковић и Џонатан Ерлих
Новак Ђоковић и Џонатан Ерлих
 - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2022
Пратите нас
Јонатан Ерлих, легендарни израелски тенисер, упркос великој жељи није могао да изађе на терен по последњи пут и да у дублу са Новаком Ђоковићем заигра у Тел Авиву.
Ерлих, 45-годишњи селектор Дејвис куп репрезентације Израела се због повреде опрашта од тениса, али не како је планирао.
Идеја је била да заигра са Ђоковићем са којим је 2010. освојио турнир у Квинсу, али је повреда леђа била јача од његове жеље.
„Ерлих се извинио Ђоковићу и заплакао је у његовом загрљају после коначне одлуке“, наводе израелски медији.
Тенисери су се појавили на терену и обратили публици.
„Ноле, хвала ти што си дошао и знам да се овде осећаш као код куће. Срби и Израелци имају посебан однос, а ја сам своје титуле на шљаци освајао у Београду. Сви знају какав си играч, али многи не знају твоју личност и какав си човек. Твоја великодушност... Бити тенисер је једна ствар, а бити изванредна особа је друга. Много ти хвала, ценим што могу да те назовем пријатељем. Јако те волим и желим да те видим овде на терену. Надам се да ћеш срушити још много рекорда јер то заслужујеш“, рекао је Ерлих.
Ђоковић је такође упутио поруке публици и свежем пензионеру.
„Велико је задовољство бити у Израелу, био сам овде пре 15 година са Дејвис куп репрезентацијом Србије и радовао сам се повратку. Нажалост, данас не можемо да играмо, али не можемо да заборавимо на дивне тренутке које је овај човек донео израелском тенису и заслужује велико поштовање“, истакао је Новак.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала