Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Београд добија два нова комунална предузећа - „Наплата превозне услуге Београда“ и „Београд парк“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНатпис "Београд" на Славији
Натпис Београд на Славији - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
После расправе која је трајала скоро 15 сати, завршена је седница Скупштине града Београда на којој је, као најважнија тачка дневног реда, усвојен ребаланс буџета. Усвојене су и одлуке ооснивању два нова јавна комунална предузећа.
Према овом ребалансу, укупан буџет Града заједно са буџетима градских општина износи 173,4 милијарде динара, што је за 4,5 одсто више у односу на планирани.
Осим тога, усвојен је низ других одлука, међу којима и одлука о оснивању јавног комуналног предузећа за наплату, логистику и руковођење јавним превозом путника у главном граду - "Наплата превозне услуге Београда", као и одлука о основању јавног комуналног предузећа за управљање парковима на десет градских општина и обезбеђивање услова за њихово уређење, употребу и унапређење - "Београд парк".
Одборници су усвојили и одлуку о додели ваучера за куповину спортске опреме за децу до завршетка њиховог средњошколског образовања, као и за запослене и радно ангажоване у предшколским установама, основним и средњим школама.
Такође, усвојена је и одлука да део Земунске улице на Новом Београду буде преименован у Египатску улицу, као и одлука којом ће коначно бити решен проблем водоснабдевања становника у делу обреновачког насеља Конатице, а реч је о 120 домаћинстава.
Између осталог, одлучено је и да домаћинстава у неформалном насељу на локацији депоније "Винча" буду пресељена у социјалне станове у власништву Града Београда.
Одлуком о манифестацијама од значаја за град Београд главном граду придодати су Београдски маратон и Београдски дани породице, а одборници су усвојили и Одлуку о оснивању привредног друштва Спортски центар "Нови Београд" и Извештај о раду Савета за здравље Града Београда за 2021. годину.
Седницу су обележила опречна мишљења одборника владајуће већине и опозиције, али и протест испред Скупштине града, уочи почетка седнице, током којег су представници комуналних предузећа изразили незадовољство због оснивања два нова предузећа у Београду и "недостатка социјалног дијалога", пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала