- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Нови детаљи убиства Захарченка: Убици плаћено пет милиона рубаља

© Sputnik / Игорь Маслов / Уђи у базу фотографијаПотрет бившег лидера ДНР Александра Захарченка на његовој сахрани у Доњецку
Потрет бившег лидера ДНР Александра Захарченка на његовој сахрани у Доњецку - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Убица првог лидера Доњецке Народне Републике Александра Захарченка добио је пет милиона рубаља (око 90 хиљада евра), саопштио је у телефонском разговору са својим агентом агент Службе безбедности Украјине Александар Кијашченко.
„За ‘Захарку’ (Александра Захарченка) платили су пет милиона рубаља. Кажем, пет милиона рубаља је отишло човеку који је извршио... Два милиона долара је био укупан буџет за све: за припрему , за прислушкивање итд. А човек који је то извршио, притиснуо је дугме на време и добио пет милиона рубаља“, испричао је службеник СБУ у телефонском разговору.
Нови детаљи убиства Александра Захарченка откривени су у разговору који су пресретнути између припадника Службе безбедности Украјине и агента.
Раније је извор у безбедносним структурама Луганске Народне Републике изјавио за Спутњик да је пресретнут телефонски разговор између официра СБУ Александра Кијашченка и његовог агента, у којем он износи нове детаље убиства првог лидера ДНР.
Први лидер ДНР Александар Захарченко погинуо је 31. августа 2018. од последица експлозије у кафићу „Сепар“ у центру Доњецка. Власти ДНР инцидент сматрају за терористички напад. У мају 2019. године, нови лидер ДНР Денис Пушилин је у интервјуу за Спутњик објавио да је ухапшена једна од група, вероватно, умешаних у убиство Захарченка. Према његовим речима, истрагом су утврђени организатори, извршиоци и наручиоци убиства, међу којима су и високи функционери Украјине и других земаља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала