- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оператору "Турског тока" повучена извозна дозвола

© AFP 2023 / ADEM ALTANГас
Гас - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Оператор "Турског тока" - компанија South Stream Transport B.V – саопштила је да јој је превремено одузета извозна дозвола због нових санкција ЕУ. Истовремено, нове санкције не ограничавају испоруку гаса гасоводом у Турску и европске земље, док је компанија поднела захтев за обнављање лиценце.
„Током 2022. године Европска унија је периодично уводила додатне санкције у циљу ограничавања извоза материјала, технологија и услуга компанијама које подржавају активности Русије. Као резултат увођења нових санкција, 18. септембра 2022. године, повучена је извозна дозвола компанији South Stream Transport B.V. – оператеру морскоког гасовода "Турски ток", којим се руски гас транспортује преко Црног мора до потрошача у Турској и европским земљама", наводи се у саопштењу.
Холандске власти су послале компанији званично обавештење, позвавши се на забрану испорука робе и услуга, између осталог, техничке помоћи и одржавања, за употребу у Русији.
Истовремено, нове санкције не ограничавају наставак транспорта гаса наведене компаније. Према томе, „испоруке гаса за различите индустрије и милионе домаћинстава у Турској и европским земљама неће бити погођене нити краткорочно нити дугорочно“, истакла је компанија.
Оператор "Турског тока", компанија South Stream Transport B.V - поднела је захтев за обнову извозне дозволе и чека одговор власти Холандије, саопштила је компанија.
Део крака Турског тока кроз Србију - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
РУСИЈА
"Турски ток" наставља са радом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала