- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Римски папа: Ово није каубојски филм, већ трећи светски рат

© AP Photo / Alessandra TarantinoРимски папа Фрања испред цркве Светог Александра Невског у Софији
Римски папа Фрања испред цркве Светог Александра Невског у Софији - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
У току је рат, не између Русије и Украјине, већ прави светски рат и не треба га гледати на начин да је у то борба „добрих“ против „лоших“, изјавио је поглавар Римокатоличке цркве у разговору са сабраћом из језуитског реда током сусрета са њима у Казахстану. Садржај разговора је објављен у часопису „Католичка цивилизација“.
"Рат је у току, мислим да је погрешно мислити да је ово филм о каубојима, где има добрих и лоших. Такође је погрешно мислити да је ово рат између Русије и Украјине и то је то. Не. Ово је светски рат", рекао је папа.
Он сматра да је Украјина његова главна жртва.
„Након што сам говорио о (страдању) Украјине, одлучио сам да кажем и о страдању два народа, украјинског и руског, јер у сваком рату народ пати“, додао је Фрања.
"Желим да разумем зашто овај рат није избегнут. Уосталом, рат је на неки начин као брак. Да бисте разумели, морате разумети динамику која је довела до сукоба. Постоје међународни аспекти који су допринели изазивању рат“, рекао је поглавар Римокатоличке цркве.
Он такође види „империјалистички елемент” у овом сукобу и подсетио се свог разговора са шефом једне од држава, који је поделио своје страхове да „НАТО лаје на врата Русије”, која страхује за безбедност својих граница. Због тога је немогуће поједноставити узроке сукоба“, закључио је римски папа.
Папа Фрања  - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2022
СВЕТ
Папа Фрања: Запад је гробље за човечанство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала