- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

ФБиХ: Рудари се враћају у јаме, добијају и они новчану помоћ

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРудник
Рудник - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Рудари рудника у саставу концерна Електропривреде БиХ враћају се у јаме, након што су директори њихових друштава касно поподне почели да потписују одлуке о исплати једнократне новчане помоћи у износу од по 750 конвертибилних марака, преноси портал Кликс.
Рудари већине рудника из концерна Електропривреде БиХ из друге смене одбили су да сиђу у јаме, револтирани одлуком тог државног предузећа о исплати једнократних накнада у износи од 750 конвертибилних марака за своје запослене, али не и за рударе.
Недуго након тога, Електропривреда БиХ је упутила предлоге директорима рудника да направе одлуке о исплати истих накнада и за рударе, што је у касним послеподневним сатима спроведено у дело.
Међу првима су одлуку у писаној форми добили радници Рудника угља Крека.
Тај документ су потписали директор рудника Адил Башић и Хасан Блековић.
"Када је реч о Руднику угља Крека, сви рудари су на својим радним местима, одлуке Електропривреде БиХ, али и рудника су стављене на огласне плоче, тако да више немамо разлога да будемо у радничкој непослушности. Ово је доказ да рудари хоће и желе да раде, али не желе да буду понижени", рекао је за Клиx.ба председник Синдикалне организације Креке Зухдија Токић.
Исти процеси се одвијају и у осталим рудницима који су у саставу концерна Електропривреде БиХ, а рудари ће једнократну помоћ добити у октобру, уз септембарску плату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала