Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин изненађен саопштењем Стејт департмента: Сами ћемо бирати ко су нам пријатељи

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже да је саопштење Стејт департмента у којем критикује Србију због Плана консултација са Русијом изненађујуће и да је корак у погрешном правцу, те поручује да Србија није урадила ништа што је у супротности са међународним правом.
"Посебно није урадила ништа што је противно интересима њених грађана, што је за нас у Србији мера свих ствари", додао је Вулин.
Подсећа да САД седе с Русијом у Савету безбедности Уједињених нација, а од Србије очекују да постане део антируске хистерије.
"Као и на примеру непоштовања територијалног интегритета Србије, а захтевом да је Украјина неповредива, САД потврђује да су лицемерје и дупли стандарди једина константа политике великих сила, а посебно оних који су бомбардовали Србију. Ми смо малобројан народ, али смо слободан народ и док нас води Александар Вучић, остаћемо слободни и сами ћемо одлучивати ко су нам пријатељи и са киме и како сарађујемо. Србија није велика земља, али није ни резерват, ми одлучујемо сами", изјавио је Вулин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала