- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Београд је кошарка, знају и Американци

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
НБА за Европу и Блиски исток је објавила нову апликацију на којој ће се емитовати документарни серијал у осам наставака, а један од градова у фокусу је Београд.
Преко НБА лиг пас система од 29. септембра су доступне три епизоде о Београду, Болоњи и Паризу, а делови серијала о Каунасу, Келну и Леверкузену, Севиљи, Истанбулу и Солуну биће објављивани на недељној бази.
У серијалу је Београд апострофиран као један од најважнијих кошаркашких центара на свету, а у епизоди о престоници Србије појављују се Владе Дивац, Богдан Богдановић, глумац Дарко Перић.
„У тешким временима, Београд је често гледао на кошарку као на снагу добра. Овај спорт је помогао у уједињењу српског народа, стварајући осећај националног поноса на српске звезде које су представљале своју земљу на међународним турнирима и у НБА“, наводи се.
Посебна пажња је усмерена на ривалитет Партизана и Црвене звезде, а о свему говоре и Марин Седлачек, Жарко Паспаљ, Наташа Ковачевић и Јана Весић.
„Град оживљава кроз жестоко ривалство локалних београдских тимова Црвене звезде и Партизана. Оба тима су изнедрила врхунске таленте, укључујући бившег играча Сакрамента Пеђу Стојаковића и садашњег бека Атланте Богдана Богдановића“, истиче се.
Серијал ће од 29. септембра бити доступан преко сервиса НБА лиг пас, на следећем линку.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала