- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац жали за Москвом: „Моја друга кућа!“

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаВил Клајбурн
Вил Клајбурн  - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Амерички крилни кошаркаш Вил Клајбурн каже се у ЦСКА осећао као код куће, али када је већ морао да оде, одлука о преласку у Ефес није била тешка.
„Споља све изгледа лоше, али тамо се ни у једном тренутку нисам осећао некомфорно, ништа није било другачије због свега што се дешава. Клуб је и даље био професионалан, уживао сам у граду, за мене је све било нормално. Моја породица је у Русији провела велики део детињства моје деце, то нам је била друга кућа“, рекао је Клајбурн.
Американац је за ЦСКА одиграо 236 утакмица.
„Био сам ту пет година и планирао сам да останем, технички сам и потписао нови уговор пре него што је све почело. Није ми било лако да одем, али срећан сам што сам добио прилику у Ефесу“.
Било је бројних понуда, али није Американцу било потребно много да се одлучи за повратак у Истанбул, у којем је већ наступао у дресу Дарушафаке.
„Требало м је место у којем се осећам комфорно и у којем могу да јурим трофеје, а Ефес је управо то – када су се они заинтересовали, то је био крај. Имам прилику да будем саиграч са сјајним момцима и сјајним кошаркашима. Када сам дошао овде и видео односе у екипи, јасно је зашто су имали толико успеха“, закључује 32-годишњак рођен у Детроиту.
Ефес је већ освојио Суперкуп Турске, а евролигашку сезону почиње утакмицом са Црвеном звездом код куће наредног петка.
Недавно је у емисији Миљанов корнер о дешавањима у руској кошарци говорио селектор руске репрезентације Зоран Лукић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала