Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Штрајк дела запослених у клиници „Др Лаза Лазаревић“

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICШтрајк дела запослених у клиници "Лаза К. Лазаревић" у Београду
Штрајк дела запослених у клиници Лаза К. Лазаревић у Београду - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Испред Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ у Београду одржан је једночасовни штрајк дела запослених који захтевају смену в. д. директорке др Иване Сташевић Карличић, рекла је др Љиљана Симић, специјалиста психијатрије испред запослених који штрајкују.
Др Љиљана Симић је најавила да ће се штрајк одржавати свакога дана док не буде испуњен њихов захтев или директорка не донесе нове одлуке, јер су, како каже, они отворени за разговоре.
„Овде су дошли запослени из оба сектора, из ове зграде и из зграде у Падинској Скели. На овом штрајку су лекари специјалисти, наши сарадници социјални радници, дефектолози, психолози, медицинске сестре, куварице, дакле не само представници синдиката“, казала је др Симић.
На питање да ли штрајк омета рад клинике, Симић тврди да је време одржавања штрајка изабрано управо из разлога како би прва смена завршила радни дан, пренео је Танјуг.
Као разлог за штрајк, др Симић је навела нарушене међуљудске односе у колективу, „што се одразило на квалитет рада“.
„Директорка сама пише разноразне изјаве и позива запослене и уцењује их да потписују како би покретала дисциплинске поступке против других запослених. Уколико запослени одбијају они бивају санкционисани. Ми желимо да долазимо на посао растерећени, да можемо да се посветимо нашим пацијентима без сталног страха од могуће казне“, истакла је др Симић.
Симићева је рекла да је 30 лекара дало отказ откад је в.д. директорка, чију оставку траже, преузела ту функцију, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала