Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Зубин Поток: Повучен потез да се заштите права Срба којима је косовска полиција узурпирала земљиште

© Фото : Youtube/Kosovo Online/PrintscreenНова база косовске полиције недалеко од Зубиног Потока
Нова база косовске полиције недалеко од Зубиног Потока - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Пратите нас
Руководство општине Зубин Поток пре неколико дана ангажовало је адвоката Небојшу Влајића, који ће свим правним средствима помоћи грађанима чију земљу су бесправно узурпирале тзв. косовске специјалне полицијске јединице, за градњу базе у овој општини.
Ово је последњи у низу корака који је општина Зубин Поток повукла с циљем да својим суграђанима помогне како би се заштитили од једностраних потеза власти у Приштини, која покушава да им отме земљу за градњу базе, наводи Косово онлајн.
Како за портал кажу у овој општини, од јула када су од грађана добили информацију о бесправној градњи и отимању земље, повукли су низ корака да заштите права и интересе мештана насеља која су на удару.
У међувремену су привремене приштинске институције наставиле радове на изградњи базе, а општини Зубин Поток свакодневно се јављају узнемирени грађани.
Градоначелник Срђан Вуловић и општина обратили су се званично и Кфору да стане у заштиту оштећених грађана и у потпуности испуни своју мисију док су од амбасаде САД у Приштини и мисије ЕУ на Косову затражили да спрече „терорисање српског становништва“ у овој општини.
"Градоначелник Вуловић је 26. септембра одржао нови састанак са власницима приватних парцела које су проглашене парцелама од јавног значаја и у присуству адвоката Небојше Влајића из Косовске Митровице одлучено је да власници упуте приговор Влади, а трошкове поступка ће сносити Општина Зубин Поток", објашњавају у овој општини.
Како су потврдили из општине Зубин Поток, провокације и демонстрација силе јединица полиције из Приштине на северу Косова и Метохије, тачније у Зубином Потоку интензивиране су почетком 2022. године, а сви међународни фактори остају неми на њихове апеле.
Грађани су, као и челници општине, чекали одговоре на раније упућене дописе и жалбе, али уместо забране радова из Приштине су добили ћутање, а на терену се наставило са узурпацијом земљишта и спречавањем слободе кретања локалног становништва, пише Косово онлајн.
Припадници РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2022
СРБИЈА
Пуно наоружаних Албанаца прави обруч: Почело остварење војног плана против Срба на Косову
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала