- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ангелина Топић најбољи млади спортиста Европе

© AP Photo / Matthias SchraderАнгелина Топић
Ангелина Топић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Ангелина Топић, освајачица бронзане медаље са Европског сениорског шампионата у скоку увис, најбољи је млади спортиста Европе за 2022. годину у избору Европских олимпијских комитета.
Награда „Пјотр Нуровски“ додељује се сваке године почевши од 2010, када је установљена и названа по трагично преминулом председнику Олимпијског комитета Пољске.
Ангелина Топић је сјајна млада такмичарка која већ неколико година својим вансеријским резултатима показује огроман потенцијал и квалитет.
На последње одржаном Светском првенству за јуниоре у Kалију освојила бронзану медаљу са скоком од 1,93 метара. Наша талентована скакачица се у 2022. години није зауставила на овим медаљама, већ је на Европском првенству за младе у Јерусалиму освојила златну медаљу.
Осим тога Ангелина Топић је ове године наступала и на Светском првенству у дворани у Београду где је освојила сјајно девето место, па се с правом нашла у одабраној групи од пет финалиста за ову престижну награду.
Видно расположена и са осмехом након уручења титуле најбољег младог спортисте Европе, Ангелина Топић је изјавила:
„Пресрећна сам на освојеној награди која ће ми помоћи у даљој каријери и у свим даљим подвизима, и хвала свима што сте део ове моје авантуре“.
Ангелина Топић - Sputnik Србија
Ангелина Топић
српска атлетичарка
Поред Српкиње у конкуренцији за ову престижну награду нашле су се још три девојчице и дечак.
Другопласирана је била скакачица у воду Андреа Спендолини Сириеикс (Велика Британија). На трећем месту био је пливач Филипо Бертони (Италија) док је на четвртом месту била веслачица Софиа Далиду (Грчка) и на последњем, петом месту гимнастичарка Дариа Атманов (Израел).
Новак Ђоковић расплакао дечаке - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Новак расплакао дечаке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала