- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Како је Бајден избегао да одговори на питање о „Северним токовима“ /видео/

© AP Photo / Evan VucciПредседник САД Џозеф Бајден
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Амерички председник Џо Бајден избегао је да одговори на питања новинара о ситуацији са гасоводима "Северни ток 1" и "Северни ток 2".
Разговор новинара и Бајдена трајао је веома кратко.
На питање "сматрате ли Русију одговорном за оштећење гасовода „Северни ток“?", Бајден је одговорио: "Хајде да се држимо данашње теме!"

Када је новинар додао да је то важно мађународно питање, Бајден је казао:

"Има много важних међународних питања, али ми смо овде да причамо о Америци".
Потом је захвалио присутнима, окренуо се и напустио салу.
Подсетимо, у понедељак је истовремено дошло до цурења гаса на гасовода којима се руски гас испоручује Европи. Према информацијама власти Данске и Шведске, откривено је да гас цури на два места на „Северном току 1“ и на једном месту на „Северном току 2“ у области острва Борнхолм. Немачка, Данска и Шведска не искључују могућност да је реч о планираној диверзији.
Оператер гасовода „Норд стрим АД“ је саопштио да је ванредна ситуација на гасоводима без преседана и да је немогуће проценити рокове за ремонт. Кремљ је ове инциденте назвао „диверзијом без преседана и чином међународног тероризма“.
Главно тужилаштво Русије је покренуло кривични поступак због чина међународног тероризма. Први заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански је изјавио да је хитна седница Савета безбедности УН због ових диверзија сазвана за петак у 21.00 сат по средњоевропском времену.
О томе ко је извршио диверзију на руским гасоводима у ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала