- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад не крије намеру да се и даље бори против Русије жртвујући Украјинце

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Запад не крије своје намере да се и даље бори против Русије рукама и животима Украјинаца, које посматра искључиво као потрошни материјал, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, уз оцену да колективни Запад на челу са Сједињеним Америчким Државама не планира да одустане од своје тежње ка светској доминацији.

„Данас у Вашингтону, Лондону, Бриселу не крију своје намере да се и даље неразумно увлаче у борбу против Русије на бојном пољу рукама и животима Украјинаца, које посматрају искључиво као потрошни материјал“, рекао је Лавров у Москви током сусрета руководилаца органа безбедности и обавештајних служби држава-чланица Заједнице независних држава (ЗНД).

Руски министар је нагласио да су вишегодишњи напори Запада били усмерени на утврђивање неонацистичког русофобског режима у Кијеву, на пумпање његових оружаних снага и националистичких формација савременим наоружањем.
Према његовим речима, Европска унија је коначно изгубила своју аутономију и трпи огромне губитке због онога у шта су је увукле Сједињене Америчке Државе.
„Спровођењем безумне политике 'укидања Русије', Англосаксонци су постигли беспоговорно потчињавање целокупног колективног Запада, НАТО-а, као и Европске уније која је коначно изгубила своју политику стратешке аутономије“, рекао је Лавров.

Од уплитања Запада није заштићена ниједна чланица ЗНД

Лавров је истакао да је циљ Запада да још више фрагментира постсовјетски простор, да посвађа народе, а као најупечатљивији пример за то министар је навео стварање „анти-Русије“ у Украјини.
Према његовим речима, Запад се активно држи филозофије „завади па владај“ када је реч о чланицама Заједнице независних држава, како би посвађао земље и народе и додатно разделио постсовјетски простор.
„Неодговорна политика Запада на евроазијском простору није ограничена само на Украјину. Сећамо се покушаја да се пре две године реализује сценарио обојене револуције у Белорусији. Тај мудри, братски народ Белорусије није дозволио да буде обманут, али је очигледно да од те врсте уплитања у унутрашње ствари није осигурана ниједна чланица Заједнице независних држава“, упозорио је Лавров.
Према његовим речима, о томе сведоче и дејства САД, НАТО-а и Европске уније у земљама Централне Азије и на Јужном Кавказу.
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Бивши посланик Раде: НАТО планира да уведе контингент из Пољске у западну Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала