- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Доктор прети тужбом за убиство после бруталног инцидента у НФЛ /видео/

© AP Photo / Joshua A. BickelМајами - Синсинати
Мајами - Синсинати - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Квотербек Мајами Долфинса Туа Таговаилоа завршио је у болници након што је задобио озбиљне повреде главе и врата на мечу америчког фудбала против Синсинати Бенгалса.
Амерички неуролог осудио је тим из Мајамија због излагања свог играча здравствењном ризику пожурујући га да се врати на терен након што је задобио два тешка ударца у само пет дана.
Таговаилоа је пребачен у болницу на прегледе главе и врата због повреда које је задбио у другој четвртини меча који је његов тим изгубио од Бенгалса. Снимци показују страховит ударац о земљу након дуела са дефанзивцем Бенгалса Џошом Тупуом.
Са згрченим прстима на раукама, 24-годишњи ковтербек је лежао непомично на трави више од седам минута пре него што су га болничким колима одвезли у оближњу болницу. Његов тим је после меча објавио да је свестан и да помера екстремитете.
Таговаилова је требало да буде отпуштен после меча из болнице и врати се саиграчима на Флориду.
Након што је квотербек зарадио потрес мозга у недељу у узбудљивом тријумфу над Бафало Билсима, Долфинси су оптужени од стране професора др Криса Новинског за прерано враћање Туе у игру.
„Ово је катастрофа. Молите се за Туу. Отпустите медицински тим и тренере. Све сам ово најавио и мрзим што сам био у праву. Два потреса мозга у пет дана могу да убију некога. Могу да му окончају каријеру. Зашто смо толико глупи у 2022. години?“, запитао се Новински.
Поделивши твит Долфинса о стању квотербека неуролог је додао:
„Требало би, господо, да завршите у затвору због чињенице да сте га пустили да игра само пет дана након потреса мозга. Ако умре од синдрома другог ударца, поднећу тужбу за убиство“, поручио је Новински.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
СПОРТ
Притисци због утакмице са Русијом: „Превелика негативна енергија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала