- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пратите на Спутњику: Путин у 14 сати пише историју

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин испред Кремља
Председник Русије Владимир Путин испред Кремља - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин учествоваће данас у Москви на церемонији потписивања споразума о ступању нових територија у састав Руске Федерације, а та документа ће бити потписана са све четири територије на којима је одржан референдум – са Луганском и Доњецком Народном Републиком, као и са Запорошком и Херсонском облашћу.
Како је најавио портпарол Кремља Дмитриј Песков, руски председник ће у оквиру свечаности имати састанак са лидерима ослобођених територија, након чега ће, како је казао, одржати опширан говор.
Иначе, свечаност ће почети у 14 сати и можете је пратити уживо на Спутњику.
У међувремену, огласио се и сам Путин који је рекао да је у току веома сложен процес који подразумева формирање праведнијег светског поретка, али да то формирање прате проблеми који леже на површини.
"Униполарна хегемонија се неумољиво руши. То је објективна реалност са којом Запад категорично не жели да се смири. Све што произилази из тога, ми видимо", казао је Путин и нагласио да Запад покушава да спроводи политику диктата, грчевито се држећи за прошлост и измишљајући нове проблеме, услед чега расту ризици дестабилизације ситуације, укључујући и у пацифичком региону. Он је такође оценио и да је све то резултат распада Совјетског Савеза.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2022
Специјална операција у Украјини
Путин признао независност Херсонске и Запорошке области
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала