- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија препоручује својим држављанима: Критички приступ приликом путовања у Црну Гору

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Русија препоручује својим држављанима да заузму „критички приступ“ када планирају путовања у Црну Гору, узимајући у обзир непријатељске потезе Подгорице, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Имајући у виду непријатељско понашање црногорске администрације и све јачу непријатељску атмосферу, принуђени смо да сународницима препоручимо да имају критички приступ у планирању путовања у Црну Гору. Поред тога, у скорије време неће им бити омогућено пружање конзуларних услуга због смањења особља амбасаде Русије у Подгорици на минимум“, рекла је Захарова.
Она је нагласила да непријатељско понашање Подгорице неће остати без одговора.
Подсетимо, шест руских дипломата проглашено је персонама нон грата у Црној Гори, због чега је рад конзуларног одељења амбасаде Русије обустављен на неодређено време.
Захарова је додала да Црна Гора није званично формулисала приговор у вези са протеривањем руских дипломата него се задржала на буци у медијима, тако да су изјаве о „руској претњи“, очигледно, усмерене на то да се скрене пажња са унутарполитичких проблема.
Захарова је додала да ово није први пут да Подгорица показује претенциозну брзину по питању ‘заштите државних интереса’ од непостојеће руске претње.
„Својој публици очигледно желе да покажу компетентност и борбеност актуелних власти која се заплела у унутрашњим интригама и која стално балансира на граници између кризе и превремених избора“, истиче се у саопштењу.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
РЕГИОН
Захарова о протеривању дипломате из Црне Горе: Подгорица слепо прати деструктивну линију Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала