- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска амбасада: Напад на „срце Кремља“? Одлучно ћемо бранити суверенитет

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteДео комплекса руске амбасаде у Вашингтону
Део комплекса руске амбасаде  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Руска амбасада у Вашингтону оштро је реаговала на информације које је објавио „Њузвик“, позивајући се на изворе у Пентагону, о томе да се наводно праве планови за удар на руско војно-политичко руководство – као одговор на потенцијалну примену нуклеарног оружја од стране Русије.
Једна од варијанти је тзв. "обезглављујући" напад на „срце Кремља“.
„Желимо да верујемо да таква бесмислена размишљања нису одраз званичних ставова америчког Министарства одбране. Полазимо од тога да су у Вашингтону свесни ескалационог карактера такве бесмислене реторике“, навели су у амбасади.
Руско дипломатско представништво у Сједињеним Државама поручило је Пентагону да не сумња у одлучност Русије да брани државни суверенитет, територијалну целовитост и народ свим расположивим средствима.
„Због тога ризични мисаони експеримент војних планера САД на крају може скупо да кошта САД. Сваки војни сукоб нуклеарних држава неминовно ће довести до катастрофалних последица“, упозориле су дипломате.
О томе шта је руски председник Владимир Путин мислио кад је рекао да не блефира у ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ говорила је Љубинка Милинчић:
Погледајте и цео говор Владимира Путина о употреби свих расположивих средстава у случају претње територијалном интегритету Русије, са преводом на српски:
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2022
Специјална операција у Украјини
Медведев: Русија има право да употреби нуклеарно оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала