- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

САД, Велика Британија и Канада прошириле санкције против Русије

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и Канада увеле су нове санкције против Русије.
Нови амерички санкциони пакет против Русије обухвата на десетине физичких и правних лица, наводи се у документу који је објавило Министарство финансија САД.
Америка је увела санкције, између осталог и, против Савета федерације Русије и посланика Државне думе Русије, против којих раније нису била уведена ограничења.
На „црној листи“ су Научно-технички центар за електронско ратовање, предузећа „Модул“, „Новострим“, Радиоавионика“, „Светлогорскхимволокно“, као и друге компаније и лица повезана са њима. Санкције су уведене и председници Централне банке Русије Елвире Набиулине.
Стејт департмент уводи визна ограничења против 910 лица, укључујући представнике војних округа Русије и Белорусије.

Вашингтон је увео санкције и против чланова породица министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, заменика председника Савета безбедности Русије Дмитрија Медведева, премијера Михаила Мишустина, губернатора Санкт Петербурга Александра Беглова и градоначелника Москве Сергеја Собјањина.

Нове антируске санкције погађају и компаније са седиштем у Русији, Кини, Јерменији и Белорусији.
Такође се наводи да је америчка администрација спремна да уведе санкције против страних држављана и правних лица због подршке референдума на територијама које нису под контролом Кијева.
Велика Британија уводи санкције против Русије у области ИТ консалтинга, архитектонских, инжењерских, рекламних, правних и ревизорских услуга, наводи се у саопштењу.
Велика Британија је такође на проширени санкциони списак уврстила председницу Централне банке Русије Елвиру Набиулину, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту британске Владе.
На проширеном санкционом списку Канаде налази се 43 људи. На листи су чланови породица руских политичара и предузетника.
Санкције Канаде усмерене су, између осталог, и против чланова породице портпарола Кремља Дмитрија Пескова.
Агенција „Ројтерс“ саопштила је касније да Велика Британија уводи забрану извоза у Русију око 700 производа који су важни за руску економију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала