- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати се питају – која је тајна моћне Србије?

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Србије
Фудбалери Србије  - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Игре фудбалске репрезентације Србије нису остале незапажене ни у Хрватској, портал Индекс наводи да је српски тим доживео „редефиницију“ у последњих годину и по дана, али истиче да је важније од тога да његови играчи „разваљују широм Европе“.
„Србија ће у Катару играти своје прво велико такмичење после 2018. године и петог у низу пропуштеног Европског првенства, у Лиги нација је у врло тешкој групи изборила пласман у елиту, али је важније од тога да њени најбољи играчи разваљују широм Европе. Срби имају напад какав има још само неколико репрезентација на свету и никада нису били овако добри и опасни“, наводи се.
Као највећи драгуљ у српском тиму истиче се Душан Влаховић, млади нападач који бриљира у претходним годинама.
„По свему досад приказаном требало би да буде један од најбољих нападача своје генерације. Он је хибридна верзија старе деветке, увек се нађе на правом месту, има фантастичан осећај за простор, завршницу и убрзање којим добија корак предности над ривалима“, наводи се.
Анализа није могла да протекне без рекордера Александра Митровића.
„Човек последњих годину и по дана не може да престане да постиже голове, ни у клубу, ни у репрезентацији. Сјајан је у игри главом, а тренутно је далеко најдоминантнији нападач Премијер лиге у дуелима. Његова могућност да игра леђима и радне навике су јако корисне и Србији и Фуламу, посебно када се бране и треба им играч да задржи лопту док екипа не изађе из дубоког блока“.
Душа српског тима је, додаје се, Душан Тадић.
„Капитен и десетка и по броју на леђима и по свему шта та бројка треба да представља. Он је тај који најчешће прави разлику на терену. У свакој од претходне три сезоне је имао двоцифрени учинак голова и асистенција. Прошле године је срушио и рекорд по броју асистенција са 37, једну више од Лионела Месија из 2011. године. Катар му је вероватно последња шанса да направи нешто велико у репрезентативној каријери и томе ће можда видети мотив више“.
Хрватски портал се пита и колико далеко могу Пиксијеви Орлови.
„Тешко је рећи, Срби су светски прваци у томе да сами себи саплићу ноге и изнутра се уруше у најгорем могућем тренутку и под најчуднијим околностима. Ако је атмосфера коначно онаква каква треба да буде, онда је Пикси већ направио велики део посла. Нису имали ни претеране среће у жребу, имају Бразил, Швајцарску и Камерун. И кључан ће бити жреб у евентуалној нокаут фази. Срби су и пре долазили на велика такмичења са великим очекивањима, али нису имали оволико адута на које се могу ослонити. Србија никада није била овако опасна“, закључује се у тексту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала