Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић са специјалним немачким изаслаником о дијалогу Београда и Приштине и ситуацији у региону

© Tanjug / RADE PRELICПредседник Србије Александар Вучић и специјални изасланик Владе Немачке за државе Западног Балкана Мануел Сарацин
Председник Србије Александар Вучић и специјални изасланик Владе Немачке за државе Западног Балкана Мануел Сарацин - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним изаслаником Владе Немачке за државе Западног Балкана Мануелом Сарацином са којим је разговарао о наставку дијалога Београда и Приштине и актуелној ситуацији у региону.
Председник Вучић је поновио став и позицију Србије у погледу свих питања на Западном Балкану истичући да се наша земља залаже за додатно унапређење међусобног повезивања и економске сарадње у региону.
Вучић је такође нагласио да Србија наставља са политиком одговорног приступа свим регионалним питањима, јер је то најбољи пут за очување стабилности и напредак целог региона.
Саговорници су се посебно осврнули на наставак дијалога Београда и Приштине, као и на припреме докумената и значај самог састанка у оквиру Берлинског процеса, као и на остваривање права на четири слободе - слободно кретање људи, робе, услуга и капитала.
Том приликом, председник Вучић је поновио да се Србија посвећена политичком дијалогу као примарном начину решавања свих изазова на Балкану, али да ће наставити да штити свој територијални интегритет и суверенитет уз доследно залагање за поштовање међународног права.
Вучић је истакао да Србија цени и подржава Берлински процес, као формат који на конкретан начин даје подстрек евроинтеграцијама Западног Балкана, саопштила је прес служба председника Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала