- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Планина потенцијала: Америка предвиђа блиставу будућност „српском једнорогу“

© AP Photo / Nate BillingsСрпски кошаркаш Алексеј Покушевски у дуелу против Торонто Репторса
Српски кошаркаш Алексеј Покушевски у дуелу против Торонто Репторса - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
Пратите нас
Амерички медији уврстили су српску кошаркашку наду и члана Оклахоме Алексеја Покушевског међу десет најперспективнијих играча у НБА лиги.
„Српски једнорог“ како гласи надимак Алексеја Покушевског заузео је десето место на листи „Бличер рипорта“ када су у питању млади и талентовани кошаркаши пред којима су велике ствари у најјачкој кошаркашкој лиги света.

„Дрско или апсурдно, јер Алексеј Покушевски има планину потенцијала. Мада, ту је и јасан мањак углађености. Та комбинација за сада је манифестовала 37,6 одсто шута из игре. Јасно је да је овде приоритет потенцијал и да истичемо јасне блескове напретка у односу на претходну сезону“, навели су у ауторском тексту објављеном на „Бличер рипорту“

Српски кошаркаш Алексеј Покушевски је прошле сеозне имао просек од 13,4 поена уз 8,3 скокова, 5,5 асистенција и 1,4 украдене лопте.
„Уколико сагледате одређене аспекте Покуове прошле сезоне, помислили бисте да није баш добро. Али ако погледате друге вечери, онда бисте мислили да је значајно напредовао“, истакао је Сем Прести, генерални менаџер „грмљавине“.
Тешка повреда првог пика на драфту Чета Холмгрена који ће пропустити сезону, могла би да се одрази на минутажу „српског једнорога“, који је горе поменуте бројке остваривао када је на паркету добијао да проведе 30 и више минута.
„Ако Покушевски некада буде успео да склопи коцкице, заиста би могао да буде посебан. Нема много толико високих играча који су толико комфорни на периметру као он. Предвидети 'брејкаут' сезону за њега је доста одважно и вероватно ће му бити потребно још времена, али таленат и прилику има", закључује се у тексту.
Када су у питању осталих десет нада НБА лиге, осим Алексеја Покушевског ту су још:
Кејд Какингхем (Детроит), који је уједно и први на листи, а онда следе: Тајрис Халибуртон (Индијана), Џејлен Грин (Хјустон), Лаури Марканен (Јута), Мајкл Портер (Денвер), Енферни Сајмонс (Портланд), Девин Васел (Сан Антонио), Џејлен Смит (Индијана), Џејмс Вајзмен (Голден Стејт) и Алексеј Покушевски (Оклахома).
Америка кошарка - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
СПОРТ
Покушала је и Србија, али нико им ништа не може – Американке опет на крову света
Владимир Михаиловић и Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
СПОРТ
Партизан именовао Американца за капитена: „Велика је част“
Владан Тегелтија - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2022
Подкаст
Владан Тегелтија: Време је за велике промене у Партизану | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала